Vlees over de wereld, waar ga jij voor?!

Vlees over de wereld, waar ga jij voor?!

Vlees is een ware superster als het aankomt op overheerlijk eten, nietwaar? Elke cultuur heeft haar eigen speciale manieren om vlees te bereiden, en dat maakt het juist zo uniek en lekker. Laten we samen op reis gaan naar enkele fantastische plekken waar je het allerlekkerste vlees ter wereld vindt, en welke oliën daar dan weer perfect bij passen. En, laten we niet vergeten, hoe die handige oliedispenser dit alles een stukje makkelijker maakt!

We beginnen onze culinaire wereldreis in het mooie Argentinië, het land van de legendarische malse steaks! Hier weten ze als geen ander hoe je een goed stuk runds- of varkensvlees moet grillen. Wat past daar nu beter bij dan een vleugje olijfolie? Vooral de extra vierge variant, die heeft zo'n heerlijke smaak die perfect samengaat met het Argentijnse stukje vlees. Dankzij een oliedispenser van Culimox kun je precies de juiste hoeveelheid olie doseren voor je steak, zonder te knoeien, morsen of te veel te gebruiken. We houden de kleren en de keuken het liefst zo proper mogelijk natuurlijk!

Dan reizen we als volgt af naar Japan, het thuisland van het supermalse Wagyu-vlees. Dat vlees is echt een bijzondere ervaring op zich! Dat is dan ook wel te merken aan de prijs die je ervoor betaald. Om de rijke smaak goed tot zijn recht te laten komen, is een fruitige druivenpitolie perfect. Deze olie heeft een lichte smaak die het Wagyu-vlees perfect aanvult, overheersen mag het niet bij dit topkwaliteit vlees. Met een oliedispenser kun je eenvoudig de juiste hoeveelheid olie doseren om het vlees te marineren.

Vlees

In Zuid-Afrika draait alles om de braai-cultuur, waar het vlees op de barbecue een feestje is. Een feestje uit hun cultuur. Vaak gebruiken ze daar koolzaadolie om hun vlees mee te bereiden, zo komt het malse vlees goed tot zijn recht. Het mooie van een oliedispenser hierbij is dan weer dat je de olie gelijkmatig over je vlees kunt verdelen voordat het op de grill gaat. Zo wordt elk stukje vlees bedekt met een dun laagje olie voor een sappig resultaat.

En laten we de mediterrane landen zoals Griekenland, Portugal en Italië niet vergeten, waar lamsvlees de show steelt. Bij dit vlees past extra vierge olijfolie als geen ander oliesoort. Het voegt een heerlijke smaak toe aan het lekkere lamsvlees. En met een oliedispenser kun je de

perfecte hoeveelheid olie doseren om je vlees te bedekken voor dat heerlijke aroma, alles voor de beste smaak.

Vlees is echt een groot avontuur op zich, nietwaar? En die handige oliedispenser maakt het allemaal zoveel makkelijker, olie hoort niet te drijven in de olie. Het stelt je in staat om precies genoeg olie te gebruiken voor je vlees, zonder geknoei. Zo wordt koken een stuk leuker en elke hap een heuze smaaksensatie!

 

(vakantieweb.be, zd) (inamood.nl, zd)

Terug naar blog