De perfecte drankjes voor een perfecte kerst!

De perfecte drankjes voor een perfecte kerst!

Kerst is een tijd van gezelligheid en leuke momenten met familie en vrienden. En wat is er beter dan wat lekkere drankjes om de feeststemming compleet te maken? Er zijn verschillende warme en koude drankjes die perfect passen bij de sfeer van Kerstmis.

Een klassieker tijdens de kerstdagen is warme chocolademelk. Het is makkelijk te maken en heerlijk om op te warmen na een koude dag. Verwarm melk in een pannetje en voeg daar cacaopoeder en een beetje suiker aan toe. Roer goed totdat alles goed gemengd is. Giet de chocolademelk in een mok en voeg naar smaak slagroom en marshmallows toe.

Een ander populair drankje is glühwein. Het is een warme drank gemaakt van rode wijn, op smaak gebracht met kruiden zoals kaneel, kruidnagel en sinaasappel. Verwarm rode wijn in een pan en voeg de kruiden toe. Laat het geheel rustig opwarmen (niet laten koken) zodat de smaken goed mengen. Serveer het warm in een glas en voeg een schijfje sinaasappel toe voor wat extra smaak.

Voor degenen die niet van alcohol houden, is warme appelsap een geweldige keuze. Verwarm gewoon appelsap in een pannetje en voeg wat kaneelstokjes en steranijs toe voor extra smaak. Laat het even sudderen zodat de smaken goed vrijkomen. Serveer het warm in een mok voor een heerlijke en alcoholvrije optie.

Voor de feestelijke touch kun je ook een mocktail maken, een alcoholvrije cocktail. Meng bijvoorbeeld sinaasappelsap, bruisend water en cranberrysap in een glas. Voeg wat verse cranberries en een schijfje sinaasappel toe als garnering. Zo heb je een kleurrijke en verfrissende drank die er feestelijk uitziet. Met de smaak van een cocktail, maar dan zonder alcohol, de perfecte alcoholvrije optie!

Een ander verfrissend drankje is eggnog. Het is een romig drankje op basis van melk, eieren, suiker en specerijen zoals nootmuskaat en kaneel. Je kunt het kant-en-klaar kopen in de winkel of zelf maken door alle ingrediënten te mengen en het te serveren met een snufje nootmuskaat bovenop.

Kerst is een geweldige tijd om te genieten van lekkere drankjes die passen bij de feestelijke sfeer. Of je nu kiest voor warme chocolademelk, glühwein, warme appelsap, mocktails of eggnog, er is voor elk wat wils. Dus maak je keuze en geniet van een heerlijk drankje terwijl je samen met je dierbaren de kerst viert! Wij wensen u alvast een fijne kerst en een gelukkig nieuwjaar met de lekkerste drankjes! Cheers!

(Kerstdrankjes en kerstcocktails, z.d.)

Terug naar blog