De lekkerste, malste kip in een handomdraai!
Wij zijn gek op deze heerlijke malse kip, een heerlijk stukje vlees in een smaakvol jasje. En op zoveel manieren te combineren, bij een maaltijdsalade, rijst of gewoon bij de simpele aardappel, vlees, groente avonden. Wij van Culimox zijn omvergeblazen door deze lekkernij! Pak je kookgerei erbij en kijk hier hoe je het zelf kunt bereiden!
Het bereiden van malse en smaakvolle kip begint met een goede marinade. Voor deze gemarineerde gegrilde kip mengen we een combinatie van kruiden en specerijen met een vleugje citroen om de kip een heerlijke taste te geven.
Het geheim van deze marinade zit hem in de samenstelling. De olijfolie vormt de basis, en de toevoeging van knoflook, paprikapoeder, oregano, tijm, komijn, uienpoeder, zout, peper en het citroensap zorgt voor een samenbreng van smaken die doordringen in de kip. Dit alles maakt deze kip een echte topper!
Gemarineerde Gegrilde Kip
Ingrediënten:
¨ 4 kipfilets (of drumsticks, dijen, naar keuze, eigen invulling)
¨ 4 eetlepels olijfolie
¨ 3 teentjes knoflook, fijngehakt of gemalen
¨ 2 theelepels paprikapoeder
¨ 2 theelepels gedroogde oregano
¨ 1 theelepel gedroogde tijm
¨ 1 theelepel komijnpoeder
¨ 1 theelepel uienpoeder
¨ 1 theelepel zout
¨ Een halve theelepel zwarte peper
¨ Sap van 1 citroen
¨ Optioneel: verse gehakte kruiden (peterselie, basilicum) voor garnering
Instructies:
- Maak eerst de marinade door in een kom de olijfolie, fijngehakte knoflook, paprikapoeder, gedroogde oregano, gedroogde tijm, komijnpoeder, uienpoeder,
zout, zwarte peper en citroensap te mengen. Roer goed door met het keukenassortiment tot alle ingrediënten goed gemengd zijn.
- Plaats de kipfilets in een afsluitbare plastic zak of een kom en giet de marinade eroverheen. Zorg ervoor dat de kip gelijkmatig bedekt is met de marinade. Sluit de zak goed af of dek de kom af en zet hem minimaal 1 uur (bij voorkeur langer, tot maximaal 24 uur) in de koelkast om te marineren.
- Verwarm de grill voor op middelhoog vuur. Vet het grilloppervlak lichtjes in om te voorkomen dat de kip blijft plakken.
- Haal de gemarineerde kip uit de koelkast en laat het een beetje op kamertemperatuur komen terwijl de grill opwarmt.
- Leg de gemarineerde kipfilets op de grill en gril ze ongeveer 6-8 minuten per kant, afhankelijk van de dikte van de filets, tot ze goudbruin zijn en gaar vanbinnen. Draai de kip halverwege de kooktijd om voor gelijkmatig grillen.
- Controleer of de kip de juiste interne temperatuur heeft bereikt (ongeveer 75°C voor kipfilets) voordat je ze van de grill haalt.
- Laat de gegrilde kip enkele minuten rusten voordat je hem serveert. Garneer eventueel met wat verse gehakte kruiden voor extra smaak.
Serveer deze heerlijke gemarineerde gegrilde kip met je favoriete bijgerechten, zoals geroosterde groenten, aardappelsalade, of een groene salade. Geniet ervan!
(Jumbo, z.d.)