Aanrader! - Mexicaanse enchilida’s uit de oven

Aanrader! - Mexicaanse enchilida’s uit de oven

25 min bereidingstijd + 25 min in de oven

Ingrediënten voor 8 enchilida’s, 4 pers.:

- 500 gram gehakt, in olie gebakken.                             - Komijn kruiden

- 8 tortilla wraps (winkel of zelfgemaakt)                        - Cayennepeper

- 2 blikken tomatenblokjes a 400 gram                          - Verse koriander

- 2 rode of gele paprika’s                                                - 1 ui

- 200-gram creme fraiche of creme fraiche light            - Maïs

- Paprika poeder                                                             - 2 teentjes knoflook

- Geraspte kaas

 

Benodigdheden:

- 2 ovenschalen of éen grote ovenschaalGroentes en kruiden

- Keukengerei

- Maatbeker

- Oliedispenser

- Tortilla pers (wanneer u zelf de tortilla’s maakt)

 

 

De bereiding:

- Stap 1: Verwarm de oven alvast voor op 200 graden celsius. Doe 2 blikjes van de tomatenblokken in de pan en voeg wat lekkere kruiden toe, bijv. peper, zout, verse koriander, wat je lekker vindt, alles is naar uw smaak! Laat het mengsel zachtjes pruttelen en garen en laat het langzaam wat dikker worden terwijl u doorgaat met de volgende stap. Snij de knoflook en de ui goed fijn en gebruik de olie dispenser om het wat aan te fruiten met olie. Voeg vervolgens het gehakt toe en bak dit mooi rul. Keer het een paar keer om, zodat het proces versneld wordt.

- Stap 2: Breng het gehakt beter op smaak met peper, zout, paprikapoeder, komijn en ook een beetje cayennepeper. Snijd daarna de paprika’s in blokjes met uw kookgerei en bak dat mee met de uitgelekte maïs en het rulle gehakt. Besmeer uw tortilla wraps met een lekker laagje creme fraiche, hoeveelheid hangt af van wat u lekker vindt. Wij raden aan om een dun laagje te smeren.

- Stap 3: Plaats een deel van het mengsel in het midden van uw tortilla en rol hem goed stevig op. Plaats de opgerolde tortilla’s in een ovenschaal die is geolied met de handige olie dispenser van Culimox. Doe wat van de tomatensaus erover en voeg als laatste de geraspte kaas toe. Zet de ovenschaal ongeveer 25 min in de voorverwarmde oven. Doe er voor het serveren nog wat extra koriander overheen als finishing touch. Nu is het alleen nog maar genieten geblazen, eet smakelijk!

Bent u enthousiast over deze enchilada’s? Probeer dan ook eens een van de andere bereidingen met Tortilla wraps van leukerecepten.nl. Zij hebben een ruim aanbod aan de lekkerste gerechten die u gemakkelijk in uw eigen keuken, met uw eigen keukenartikelen kunt bereiden. Waar wacht u nog op!?

(De geschiedenis van de tortilla, zd) (Tortilla press, zd) (Enchilada's met gehackt, zd)

Terug naar blog